sunnuntai 5. lokakuuta 2014

[DIY] BETONIVALAISIN






Valaisimien hankinnasta voi saada haasteellisenkin, niin kävi ainakin meille. Kun se sopiva löytyy, niin usein hintalappu hirvittää. Ei sillä, valaisimesta voi toki maksaakin silloin jos tietää sen olevan pitkän ajan hankinta, mutta toisaalta sekin voi olla kiva päivittää joskus toiseen. Eli teen sen sitten itse ja säästän :)

Blogeja lueskellessani ja Pinterestiin uppoutuessa törmäsin pariinkin itsetehtyyn betonivalaisimeen. Ihana idea! Betoni materiaalina on minun makuuni ja se tulikin jo huomattua talojen osalta :) Betonista tehty valaisin ei kuulostanut ollenkaan hassummalta, joten se piti testata. Mm. Essin Esmeralda's -blogista lötämäni kuva riitti ideaksi siitä, minkälaisen valaisimen itsellenikin haluan.

Kirppareita kiertäessäni satuin saamaan käsiini juurikin kaksi tähän sopivaa valaisinta eli nämä samat Ikean Melodi-kattovalaisimet, sekä ison että pienen. Betonia en tosin minäkään materiaalina käyttänyt, niinkuin ei Essikään, vaan tuttavalta ylijäänyttä saneerauslaastia. 






Laastilla valaisinen pinnoittaminen kävi yllättävänkin helposti. Lopputulos oli hyvä ja valaisimen pinta oli juuri sellainen kuin pitikin. Mutta aivan täyttä kymppiä valaisin ei saanut... väri ei nimittäin ollut aivan toivomani mukainen. Joku näppärä voisi tietää olisiko jollain kikalla voinut laastista saanut vaaleamman, mutta nämä valaisimet jäivät ainakin minun makuuni liian tummiksi. Ehkä liian ruskeiksi myös, nyt kun se harmaa on täällä huushollissa aika in :)

Ehkä toiseen ympäristöön nämä istuisivat täysin, mutta minä halusin vielä hioa tämän työn loppuun ja spraymaali oli tähän sopiva valinta. Sillä pinta säilyisi edelleen keraamisen ja betonisen rosoisena, mutta väri istuisi meidän sisustukseen. 







Värin päättäminen ei ollut helppoa, mutta voiton vei valkoinen, yllätys! Valaisimen ulkopinta on nyt valkoinen, mutta sisäpinnan jätin entisensälaiseksi. Mielessä on ollut tehdä sisäpinnasta hopeanhohtoinen tai valkoinen, mutta toisaalta pidän valaisimista juurikin tällaisena. 

Tuunaus kannattaa! :)


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli onneksi niin helppo toteuttaa, että minäkin uskaltauduin kokeilemaan :)

      Poista
  2. Onpa upean näköinen! Enpä ole tällaiseen ideaan aiemmin törmännytkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En muistakaan milloin tähän ideaan ekan kerran törmäsin. Niin se jäi mieleen sitten kummittelemaan, että oli pakko kokeilla. Ja tykkään! Tosin aion vielä vähän parannella maalausta ja maalata vielä tuon sisäpuolenkin, mutta kiva projekti :)

      Poista
  3. Vau, ihan älyttömän hieno! Tee mullekin :D

    Muakin on alkanut kiehtoa toi betoni, liekö sitten joidenkin sisustusblogien syytä. Ollaan seurailtu miehen kanssa paljon Grand Design -sarjaa kesän ja syksyn aikana, ja siellä on tullut monia makeita betonitaloja vastaan. Kiillotettu betonilattia olis aika ihana. Tai betoniseinätkin. Mutta ei oo kyllä nyt ajankohtaista vielä toi oman kodin rakentaminen. :)

    Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katri ja kiitos! :)

      Voinhan minä tehdä tällaisia enemmänkin, kun hinnasta sovitaan :) Valaisimiin törmää silloin tällöin kirppiksillä, mutta Ikeasta saa tietenkin uutena. Laastiakin on vielä jemmassa.

      Betoni jaksaa kyllä kiehtoa materiaalina ja monenlaisia ideoita on mitä siitä olis kiva toteuttaa. Meilläkin on muuten katsottu samaa ohjelmaa. Siitä saa kyllä hyviä ideoita!

      Poista
  4. Pitääkin kokeilla tuota itse! Laastia olisi ja valaisin joka ei enää silmää miellytä, mitäpä siinä menettää jos lähtee onneaan kokeilemaan...: )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Homma ei ainakaan ole vaikea ja jos valaisin ei enää ole mieluinen niin onpahan kokeiltu! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!