tiistai 5. tammikuuta 2016

SIEMENNÄKKÄRIÄ, OLKAA HYVÄT!



Nyt tekee mieli jotain kevyempää ja terveellisempää kuin mitä juhlapyhien ajan on tullut mutusteltua. Valmiina on pellillinen siemennäkkileipää, jonka ohjeen sain Turun reissultamme. Olen ehtinyt tehdä sitä jo pariin kertaan ja mitä ohuempaa tekee, sen maukkaampaa näkkäri on. Tässä on ohje teillekin ja jos yhtään olet näkkärin ja siemenien ystävä niin tästä saat maistuvaa rouskuteltavaa vaikka iltapalaksi! Ja helpoksi ohjeen tekee sekin, että aineksia on mahdollista muutella oman maun mukaan. 

Paistoaika riippuu uunista ja suolana kannattaa kokeilla merisuolaa. 
Nyt keitän kupposen teetä ja nautiskelen pari (tai kolme) palaa näkkäriä!

EDIT: 
Vielä huomautus! Ennen kuin odottelet tyytyväisenä näkkärin valmistumista, nappaa se pois uunista n. 10 minuutin paiston jälkeen. Leikkaa näkkileipä paloiksi ja laita takaisin uuniin. Valmiista näkkäristä ei nimittäin siistejä paloja saa, joten tällä säästät hermoja ja saat sopivia suupaloja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!