torstai 23. kesäkuuta 2016

MANSIKKAHERKKUJA JA KUKKIA LASISSA


Juhannus lähestyy ja sehän tietää grillausta ja erilaisia kesäisiä herkkuja! Ja mikä maistuukaan paremmalta jälkiruoaksi kuin tuoreet mansikat! Niistä tein jo näin etukäteen herkkuja, joten kelpaisiko mansikkainen trifle, mansikkavartaat ja kuplivaa juomaa? Hyvä, sillä tässä tulee niihin tosi helpot ohjeet. Ja jokainen herkku on vieläpä muokattavissa omaan makuun sopivaksi tai sen mukaan, mitä saatavilla on. 





Mansikkaisen triflen tein Kinuskikissan ohjetta mukaillen. Tämä herkku onkin siitä mainio, että sitä voi muunnella oman maun mukaan ja tehdä kausiherkuista - vaihtoehtoja on! Triflen voi valmistaa vaikka lasipurkkiin ja ottaa picnicille mukaan tai tehdä se tarjoilukulhoon. 

Neljän hengen annoksiin tarvitset:

2 dl vispikermaa
1-1,5 rkl sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
n. 90 g mascarponejuustoa 
suklaakakkupohjaa
tuoreita mansikoita
suklaata raasteena
marenkia

Vatkaa ensin kerma ja sokerit vaahdoksi, lisää sitten mascarpone. Kokoa kerroksittain vaahtoa, murennettua kakkupohjaa (tai tilalla voit käyttää keksimurua tai mitä sitten haluatkin), marenkia ja mansikoita. Koristele trifle suklaaraasteella ja mansikoilla. Nauti! 

Vartaisiin voi laittaa saman kakkupohjan paloja (tai vaikka browniesia), vaahtokarkkeja ja mansikoita. 
Lopuksi raidoitusta suklaalla! Helppoa!


Ja tarvitseehan juhannus kesäisen juomankin! Oma kesäjuomasuosikkini on mansikanmakuinen siiderijuoma (1,5l pullo) ja siihen koristeeksi pakastemansikoita. Mausteena voi käyttää lisäksi sitruunamehua ja sen raastettua kuorta. Lasin reunaan vielä tuore mansikka! 

Vaikka pakastemansikat toimivat myös jääpaloina, voi niitäkin tuunata. Jääpaloista saa nimittäin juhlavia kun laittaa jääpalamuottiin syötäviä kukkia, minä kokeilin tätä orvokeilla. Kun muistaa vain kiehauttaa veden ennen kun kaataa sen muottiin, niin palat pysyvät kirkkaina. Kannattaa kokeilla!



Näillä herkuilla kohti juhannusta ja toivotaan, että säät suosivat! 
Mukavaa keskikesän juhlaa ja leppoisaa oloa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!